Formule 1

Voormalig Formule 1-coureur van Minardi wordt sportief directeur in Amerika

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2018 11:10 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur Christian Fittipaldi wordt sportief directeur bij Action Express Racing. De Braziliaan reed diverse jaren met het team in de IMSA WeatherTech Sportscar Championship, maar krijgt nu een nieuwe rol. Afgelopen september werd al duidelijk dat Fittipaldi stopte als fulltime coureur, waardoor er bij het team ruimte vrijkwam voor Filipe Albuquerque. Fittipaldi krijgt nu een rol aan de pitmuur en komt alleen nog bij endurance events in actie.

Filipe Albuquerque


"Het is compleet anders voor mij. Het is iets nieuws", aldus de Braziliaan tegen Sportscar365. "Misschien is het voordeel dat ik nog een actieve coureur ben. Het is anders dan iemand die tien jaar niet gereden heeft naar de auto’s te laten kijken en feedback te geven. Wanneer ik naar de auto’s kijk, herken ik de problemen. Ik heb ervaring met dezelfde problemen in de auto. Een spotter of engineer zou dat misschien niet zien."

Fittipaldi hoopt met zijn rol het team aan een vierde titel in vijf jaar te helpen. Ondanks dat hij sportief directeur wordt, is hij niet van plan om zijn helm geheel aan de wilgen te hangen. "Het is een deel van de transitie. Niemand is voor altijd coureur, maar tegelijkertijd heb ik er nog geen genoeg van om helemaal te stoppen", aldus de coureur die in de Formule 1 voor Minardi reed.

"Ik wil beide rollen op de best mogelijke manier invullen. Ik heb vele jaren doorgebracht met Action en ik ben ze dankbaar voor wat ze gedaan hebben voor mijn racecarrière. Het was een huwelijk dat voor beide kanten perfect werkte."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS