Formule 1

Volgens data was verlies op rechte stuk Renault-motor Verstappen hetzelfde als die van Gasly met Honda

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juli 2018 07:15 • Print artikel

Het vermogen van de Honda-motor is volgens Red Bull-teambaas Christian Horner ongeveer gelijk aan die van de Renault-krachtbron waarmee het team op dit moment rijdt. Max Verstappen klaagde dat hij met de Franse krachtbron vermogen te kort kwam op de rechte stukken in Silverstone. Volgens de data van de auto van Pierre Gasly, die met de Toro Rosso-Honda rijdt, was het verlies op het rechte stuk ongeveer even groot.

Max Verstappen


“Ik denk dat je kan zien dat de situatie tussen de motoren erg gelijk is op het moment”, reageert Horner tegenover Racefans. “Het gaat allemaal om de potentiële ontwikkeling. Dit weekend was een erg zwaar weekend voor Renault. Het maakt gewoon heel duidelijk wat het niveau is. Je kunt je niet verstoppen achter statistieken van dit weekend. Dus er is nog een gat op te vullen en hopelijk met Honda. We hebben vertrouwen met wat ze in de pijplijn hebben zitten.”

Volgens de Brit heeft Renault heel weinig gedaan om het gat kleiner te maken naar Ferrari en Mercedes. “Je kunt bij de herstart met Kimi zien dat het een beetje was als Mexico 2015, de hoeveelheid extra vermogen die zij hebben. Tijdens de tweede herstart had hij een moment bij Stowe en toch zat hij in bocht 2 en 3 vol boven op Max. En helaas voor Daniel kon hij Valtteri niet aanvallen, terwijl hij de superieure band, grip en prestatie had. Hij kon het niet, zelfs niet met de DRS open.”

De toekomst van Daniel Ricciardo bij het team is nog onzeker en Horner heeft de reden van de wissel van motorleverancier aan de Australiër uitgelegd. “De realiteit is dat het tijd voor verandering is”, legt de teambaas uit. “We doen jaar na jaar hetzelfde. We zien echte progressie bij Honda en het voelt als het juiste moment in onze evolutie om een andere route op te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS