Formule 1

"Vettel en Ferrari hebben de kans dit jaar gemist, maar ik denk dat Sebastian meer schuld heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2018 20:42 • Print artikel

Felipe Massa reed in het verleden voor Ferrari in de Formule 1 en dacht in 2008 zelf vijf seconden wereldkampioen te zijn. Nu kijkt de kleine Braziliaan vanaf de zijkant toe en zag bij zijn voormalige team de rijderstitel door de vingers glippen. De coureur die komend seizoen in de Formule E debuteert, legt de schuld duidelijk bij Sebastian Vettel neer, voor het verliezen van de titel.

Felipe Massa portret

Vettel en Ferrari hebben de kans dit jaar gemist, maar ik denk dat Sebastian meer schuld heeft dan het team dat heeft”, zei Massa in het programma Bem Amigos van Globo. “Duitsland was extra pijnlijk, Vettel had daar kunnen winnen, maar verloor de volledige 25 punten. Maar er waren ook fouten in de kwalificatie. De foute strategieën, onnodig contact met Bottas in Frankrijk. Ik denk dat Vettel meer fouten dan Ferrari heeft gemaakt.”

Overigens vindt de voormalig F1-coureur van Ferrari en Williams dat Hamilton de titel volledig heeft verdiend. “Hij is al degene met de meeste poles in de historie en zit dicht bij het record van de overwinningen”, zei Massa. “Hij is al 33 jaar en lijkt duidelijk de favoriet te zijn in de titel voor volgend jaar. Hij heeft een kans om al deze records te breken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS