Formule 1

Toto Wolff over penibel moment: "Toen de power-unit van Lewis Hamilton vanaf ronde 29 op falen stond..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2018 20:08 • Print artikel

Het Mercedes-AMG PETRONAS F1-team is voor de vijfde keer op rij kampioen bij de constructeurs. Lewis Hamilton werd wereldkampioen bij de rijders en samen met Valtteri Bottas was het de goede combinatie om genoeg punten te verzamelen om ook de constructeurstitel te veroveren. Toto Wolff, teambaas en CEO van Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport is in zijn nopjes met het tot nu toe bereikte resultaat.

null

“Mercedes en PETRONAS kwamen voor het eerst samen in 2010. Als iemand ons toen had verteld dat we ooit vijf titels op rij zouden winnen, dan hadden we die persoon voor gek verklaard. Op dit moment zijn we nog maar de tweede groep ooit die vijf opeenvolgende dubbele wereldkampioenschappen wist te winnen."

"Ik wil het volledige PETRONAS-team bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan dit succes. Het is een geweldige prestatie, net zoals die van de race in Interlagos, toen de power-unit van Lewis Hamilton vanaf ronde 29 op falen stond. De manier waarop we dat motorprobleem onder controle kregen – met ongelooflijke samenwerking en vindingrijkheid – illustreert perfect de combinatie tussen Mercedes en PETRONAS van de afgelopen jaren: snel denken, slimme oplossingen en geweldig teamwork."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS