Formule 1

Toto Wolff onthult omvang eerdere onderhandelingen Max Verstappen-Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2023 17:40

SINGAPORE - Toto Wolff heeft onthuld dat hij 'initiële' gesprekken heeft gehad met Max Verstappen over een overstap naar Mercedes als juniorcoureur, maar door het gebrek aan een stoeltje kozen Jos en Max in plaats daarvan voor Red Bull.

Max Verstappen F3 fotograaf Bas Kaligis


Mercedes zat vast aan hun duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg, dat de sport domineerde in de beginjaren van het turbohybridetijdperk. Maar Verstappen zou uiteindelijk de jongste coureur ooit worden toen hij voor Red Bull koos en in 2015 bij (het toenmalige) Toro Rosso ging rijden.

Hij had op dat moment slechts één seizoen autosport achter de rug nadat hij was doorgestroomd uit het karten. Verstappen werd gekatapulteerd naar het grote werk nadat hij voor Red Bull was gaan rijden. Hij sloeg daarbij het geijkte GP3- en GP2-pad (nu FIA F3 en F2) voor juniorcoureurs over.

Wolff onthulde dat Mercedes Verstappen ondersteuning had aangeboden in de juniorgelederen en een stoeltje in de Formule 2. "Max was erg goed in karting, was goed in F3, en het was duidelijk dat hij een groeibriljant was", vertelde Wolff aan de F1-podcast Beyond the Grid op de vraag of hij de nu tweevoudig wereldkampioen in het verleden had kunnen contracteren.

"We hadden een goed gesprek Jos en ook met Max erbij. Maar het was duidelijk dat we hem geen F1-stoeltje konden geven omdat we Nico en Lewis hadden. Hoewel we ondersteuning in F2 boden, ging Max naar Red Bull omdat het hem het stoeltje van AlphaTauri, Torro Rosso destijds, kon bieden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS