Formule 1

Stoelendans F1: Sergio Pérez voelt tijd dringen voor beslissing over zijn toekomst

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2021 07:45 • Print artikel

Sergio Pérez verwacht dat er aan het einde van de zomer, net als in 2020, een beslissing over zijn toekomst wordt aangekondigd, maar hoopt op een beter resultaat dan destijds.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


In de week na de Grand Prix van Italië van vorig jaar gaf de Mexicaan een eigen verklaring af om waarin bekendmaakte dat hij Racing Point zou verlaten, en vervolgens Sebastian Vettel als zijn opvolger noemde.

Dat zorgde ervoor dat Pérez in het ongewisse bleef, maar drie maanden later vervoegde hij zich naast Max Verstappen bij Red Bull met een eenjarig contract. Hij verwacht dat het zal worden verlengd tot een tweede seizoen.

Dat is echter geen absolute zekerheid, want hoewel de 31-jarige bij tijden indruk heeft gemaakt bij zijn nieuwe team, met name door het winnen van de Grand Prix van Azerbeidzjan, is hij zich er volledig van bewust dat er verschillende ups en downs zijn geweest. "Het is duidelijk dat hoe eerder je je toekomst kent, hoe beter", vertelde Pérez aan verslaggevers aan de vooravond van het weekeinde van de Grand Prix van Hongarije. “Maar ik zit in een zeer comfortabele positie binnen het team, dus niets om je zorgen over te maken. Ik denk dat ik na België [raceweekend van 27-29 augustus] mijn toekomst zal kennen."

Positief voor Pérez is dat hij met 104 punten een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de voorsprong van Red Bull op Mercedes in het constructeurskampioenschap op weg naar de laatste race voor de zomerstop.

De andere kant van de medaille is dat hij een paar slechte races heeft gereden. Aanvankelijk in Imola en, misschien wel het meest verontrustend, de twee meest recente Grands Prix in Oostenrijk en Groot-Brittannië. “Over het algemeen denk ik dat ik veel ben gegroeid binnen het team. Dat was het doel voor de eerste tien races, om elkaar en de auto te leren kennen."

“Over het algemeen waren de resultaten aan de ene kant niet geweldig, maar aan de andere kant is het tempo beter dan het lijkt en zijn de marges hier en daar erg klein", vindt de Mexicaan. "Ik ben maar een paar punten verwijderd van de derde plaats in het kampioenschap, we leiden het constructeurskampioenschap, dus er zijn positieve punten. Maar we zijn nog maar tien races onderweg. Ik denk dat de volgende 10 belangrijker zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS