Formule 1

Sky Sport F1 vindt het maar niets: "Er is een wisseling van de wacht gaande in de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2018 09:52 • Print artikel

Kimi Raikkonen zei dat Ferrari zijn laatste Formule 1-team is. Nu de Fin in 2019 vervangen wordt door Charles Leclerc, maakt de coureur de sprong naar Sauber en verlengt toch zijn carrière met twee jaar. Een onverwachte stap van de Iceman. Martin Brundle had het liever anders gezien.

Kimi F1 Sauber

“Er is een wisseling van de wacht gaande in de Formule 1”, zei Brundle tegen Sky Sports News. “De stap van Leclerc is logisch. Het geeft Vettel energie, het geeft het team energie. Leclerc is 20 jaar oud en ze kunnen hem voorbereiden op een toekomst, die nodig is voor hen. Raikkonen is een fantastische en populaire coureur, maar ik had gehoopt dat hij nu een stap opzij ging doen, omdat er op dit moment veel goede jongens zonder stoeltje zijn voor volgend jaar.”

“Esteban Ocon is een goed voorbeeld daarvan. Er is ook Stoffel Vandoorne, George Russell, die doorkomt doordat hij het F2-wereldkampioenschap leidt. Dus er komt nu duidelijk een einde aan het spelletje voor Raikkonen. De stap naar Sauber brengt hem naar zijn 41ste jaar en dat is wat verrassend.”

Toch begrijpt Brundle wel de wens van Raikkonen om te doen waarvan hij houdt. “Maar ik waardeer het ook dat hij doorgaat met racen. Ik hoop dat dit niet een stap te ver voor hem is”, besluit de Brit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS