Formule 1

Schumacher vreest voor Sebastian Vettel: "Ferrari laat hem vallen als Leclerc sneller blijft"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2019 16:15 • Print artikel

De discussie over de situatie bij Ferrari blijft aanhouden. Sebastian Vettel begon als duidelijke kopman, maar is inmiddels voorbijgestreefd door teamgenoot Charles Leclerc. Beiden hebben nog een contract voor 2020, maar niet iedereen is overtuigd van een langer verblijf van de Duitser bij de Scuderia. Vettel is al meer dan jaar zonder zege en maakte al meerdere grote fouten. Ralf Schumacher denkt dat Ferrari zijn landgenoot zal laten vallen als de Monegask in het restant van het jaar sneller blijft.

Sebastian Vettel


"Zo'n race als die van Sebastian in Monza is het slechtste dat een coureur kan overkomen", schrijft Schumacher voor Sky. "Ik vermoed dat hij de nummer twee coureur is. Dat kun je opmaken uit enkele uitspraken van Ferrari. Aan de ene kant moet hij meer toegankelijk worden voor het publiek. Hij zou bijvoorbeeld een openhartig interview kunnen geven waarin iedereen ziet hoe hij echt is. Aan de andere kant moet zijn foutenlast naar beneden. In Monza heeft hij weer een grote fout gemaakt. Dat mag niet gebeuren."

"Als dit aanhoudt, weet ik niet zeker of Ferrari hem wil behouden. Sebastian moet de rest van het jaar zijn teamgenoot Leclerc domineren. Zo niet, dan denk ik dat het afgelopen is met hem bij Ferrari."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS