Formule 1

Romain Grosjean krijgt energie van 'alles of niets'-kwalificatie: "Het kwam aan op één rondje, heerlijk!"

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2018 15:14 • Print artikel

Door de weersomstandigheden was de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan allesbehalve een routineklus. Romain Grosjean profiteerde goed van de half natte baan en vertrekt zondag vanaf de vijfde positie. Het gat naar de Ferrari van Kimi Raikkonen bedroeg slechts 2 tienden. De Fransman van Haas genoot van het feit dat slechts één alles of niets-poging de startgrid bepaalde. "Ik ben heel blij met de aanpassingen die we na de derde vrije training hebben kunnen doen", zegt Grosjean in gesprek met F1i.com. "Het gevoel in de auto is weer helemaal terug."

Romain Grosjean


Haas had het lef om Q2 met softs te rijden om zo de race ook op die compound te mogen beginnen. In Q3 was er door de lichte regenval slechts één do-or-die-rondje. "Je weet dat de regen er aan komt en dan moet alles op zijn plek vallen", zegt Grosjean. "Slechts één rondje, ik hou er wel van. En ik had ook een geweldige ronde."

Ferrari zat in de hoek waar de klappen vallen met Kimi Raikkonen op de vierde plaats en Sebastian Vettel op een tegenvallende negende plaats. "Ik zat slechts 2 tienden achter Kimi. We zitten in een geweldige positie voor de race. Het is een groot voordeel dat we op softs beginnen. Zeker met de hoge temperaturen. We gaan onze uiterste best doen en dat zien we aan het einde wel waar we staan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS