Formule 1

Romain Grosjean komt er goed mee weg! Slechts drie plaatsen gridstraf voor de volgende race in Monaco

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 mei 2018 20:44 • Print artikel

Romain Grosjean is voor het veroorzaken van de crash tijdens de openingsronde van deSpaanse Grand Prix zondag bestraft door de FIA. De Fransman heeft een gridstraf gekregen van drie plaatsen voor de Grand Prix van Monaco. Dure plekken die het team van Haas F1 verliest voor de Grand Prix van Monaco over twee weken.

Formule 1 2018 Romain Grosjean


Grosjean kwam hij met zijn auto dwars over de baan te staan, toen hij spinde en vervolgens vol op het gaspedaal stampte om de bolide in de juiste richting te zetten. Veel coureurs konden hem nog ontwijken, maar Nico Hülkenberg en Pierre Gasly niet. Voor alle drie de coureurs betekende het voorval na twee bochten einde oefening. De FIA riep Grosjean op het matje om zijn verhaal aan te horen.

De straf die is opgelegd komt voort na onderzoek van de stewards die de video's van de crash bekeken hadden en concludeerden dat de Fransman niet had moeten aannemen dat hij de auto's die van achteren kwamen hem konden ontwijken. Grojean kwam terug op de baan dankzij het momentum wat hij dacht te hebben.

Met deze straf komt 'crashjean' nog goed weg... De schade die hij veroorzaakte is groot, want buiten zijn Haas F1-bolide, waren ook de auto's van Hulkenberg en Gasly flink beschadigd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS