Formule 1

Red Bull ontkent voorkeursbehandeling Max Verstappen: "Nieuwe onderdelen gelijk verdeeld"

Uitgegeven door Bart • 6 oktober 2018 07:37 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Japan kreeg Red Bull-teambaas Christian Horner opnieuw vragen of Max Verstappen wordt voorgetrokken ten opzichte van Daniel Ricciardo. Dit omdat de Australiër komend jaar naar Renault vertrekt, maar volgens Horner is er van een voorkeursbehandeling voor de Nederlander geen enkele sprake. "We willen het beste uit beide coureurs halen", tekent het Australische Fox Sports op uit de mond van de Brit.

Verstappen Ricciardo


"Iedere race krijgen Max en Daniel gelijke kansen", vervolgt Horner. "Het gaat erom hoe zij presteren op de baan. Dat zal zo doorgaan tot de laatste race in Abu Dhabi."

Horner bevestigde dat de focus van Red Bull ligt op 2019, maar dat nieuwe onderdelen dit jaar over beide auto's worden verdeeld. "We willen nog steeds zo veel mogelijk leren. Daniel geeft ons nog steeds uitstekende feedback. We maken dus geen enkele verschil bij de verdeling van de nieuwe onderdelen."

Red Bull hoopt de samenwerking met Ricciardo dan ook op een mooie manier af te sluiten. De laatste races lopen niet zoals de Australiër het graag zou zien. En dat staat in schril contrast met het begin van het seizoen toen hij twee van de eerste zes races won.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS