Formule 1

Red Bull F1-talent hoopt op het vermogen van de nieuwe Honda: "Dit was de laatste straf..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 november 2018 19:04 • Print artikel

Pierre Gasly is bezig met zijn afscheid bij Toro Rosso. Met nog twee races te gaan hoopt de coureur in stijl te vertrekken bij het kleine F1-team uit Faenza en ze de achtste plek in het kampioenschap te geven. Sauber is de grote concurrent.

Pierre Gasly Honda F1


“Wat betreft het kampioenschap. Het zit dicht bij elkaar, maar het is duidelijk dat de snelheid bij Sauber goed is”, zegt Gasly tegen Racer. "Ik wil optimistisch blijven dat we met de nieuwe motor, vanaf de volgende race, met het nieuwe aeropakket, in staat zijn om het gat te dichten. We liggen er drie punten achter. Het zit nog dicht bij elkaar, maar het is duidelijk dat de snelheid bij hen goed is. Ze hebben zich enorm verbeterd, ze zitten constant in Q3 en vechten voor de punten, terwijl wij erg inconsistent zijn. We geven alles en het zou mooi zijn om het seizoen op de achtste plek te eindigen.”

“Dit was de laatste straf die we tot het einde van het jaar hebben, dat is waarom we het in Mexico deden. Om twee goede motoren in de pool te hebben voor de laatste twee races, dus hopelijk zitten we goed en zouden we in staat moeten zijn om de races met onze normale kwalificatiepositie aan te vangen. En met wat meer prestatievermogen, denk ik dat we behoorlijk optimistisch mogen zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS