Formule 1

Proefballonnetje van Johnny Herbert: "Ik zou radiocommunicatie tijdens de races verbieden"

Uitgegeven door Bart • 9 mei 2023 17:04

Johnny Herbert heeft een idee geopperd om Formule 1-races spannender te maken. De Britse oud-coureur stelt voor om tijdens de races de radiocommunicatie tussen teams en coureurs te verbieden. Dan wordt er meer verlangd van de coureur, omdat de teams over zo veel software beschikken om de strategie te bepalen.

Perez Verstappen


"Ik zou de radiocommunicatie tijdens de races verbieden", zegt Herbert bij Ice 36. "De strategie software van de teams is fantastisch, maar ik zie veel liever dat de coureur die keuze moet maken. Zoals Ayrton dat deed, Nigel, ikzelf en Damon. Ook toen bepaalden we vooraf de strategie, maar moest je soms zelf een afwijkende keuze maken. Nu wordt alles door de software gedaan."

Herbert legt uit wat coureurs voorgeschoteld krijgen. "Nu krijgen coureurs te horen dat ze te snel rijden of dat de banden te heet zijn. Wij moesten dat vroeger zelf aanvoelen. Nu passen ze zich aan als hen dat verteld wordt en de teams halen dat uit de software. Op vrijdag en zaterdag mag de radiocommunicatie van mij blijven, maar op zondag zou ik graag zien dat de teams zeggen 'hier is de auto, we hebben er alles aan gedaan, nu is het aan jou en we zien je aan het einde van de race weer."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS