Formule 1

Pedro de la Rosa: "Vettel's fouten telden op met het feit dat Ferrari hem niet beschermde"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 november 2018 16:09 • Print artikel

Sebastian Vettel greep dit jaar naast de wereldtitel, terwijl de kans op de titel voor het eerst sinds de introductie van de hybride motoren in 2014 nog nooit zo groot was geweest. Ferrari overbrugde het gat, maar door diverse fouten stond de Duitser toch met lege handen en kon hij Lewis Hamilton niet van de troon stoten. Pedro de la Rosa, voormalig F1-coureur, vindt dat de Scuderia haar coureur na die lastige momenten beter had moeten beschermen.

Vettel Ferrari F1 Mexico

“Ferrari had voor het eerst in het hybride tijdperk, op elke manier, een auto op het niveau van Mercedes”, zei de Spanjaard tegen El Conficencial. “Maar Vettels fouten telden op met het feit dat Ferrari hem niet beschermde, waardoor ze het wereldkampioenschap verloren. In het leven van een coureur, wanneer je fouten maakt, maar vooral als je bij Ferrari zit, moet het team je beschermen. Als ze dat niet doen, dan is het lastig voor een coureur om met de druk om te gaan die door zijn eigen fouten gegenereerd zijn.”

“Ik herinner me toen hij crashte in Duitsland, dat was een flinke aderlating voor Vettel met een erg prominente fout. Maar ik zag geen sterke verdediging van de coureur. Ik zag het gewoon echt niet. Daarna kwam Monza en Hamilton haalde hem op een dramatische wijze in en won de race. Ik denk dat gezien de druk waar Vettel onder stond, ik meer publieke support van het team verwacht. Misschien had hij die intern, maar het had ook publiekelijk moeten zijn, om zodoende de druk van de ketel te halen. Vooral in de Italiaanse pers. Op dit soort momenten is het lastiger om met Ferrari te winnen. Toen het fout begon te gaan, was het erg lastig om je concentratie te behouden en als je bij Ferrari zit je hoofd koel te houden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS