Formule 1

Pascal Wehrlein kan IndyCar of de 24 Uren van Le Mans gaan rijden: "Ik kan in twee of meer raceklassen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 januari 2019 10:09 • Print artikel

Pascal Wehrlein kan mogelijk dit jaar IndyCar-races gaan rijden, alsmede de 24 Uren van Le Mans. De coureur die in de Formule 1 uitkwam voor Manor en Sauber, werd lang ondersteund door Mercedes, maar eind vorig jaar gingen ze uit elkaar. De Duitse coureur, is volgens het Engelse Autosport, onderweg naar een testrol bij Ferrari, waarbij in de overeenkomst wordt opgenomen dat hij onderdeel gaat uitmaken van de GTE-lineup voor 2018/19 van het Italiaanse merk in het FIA World Endurance Championship. Hierin is ook de 24 Uren van Le Mans inbegrepen.

Pascal Wehrlein portret

Daarnaast is de voormalig DTM-coureur in gesprek voor een aantal races in de IndyCar. De 24-jarige Duitser is dan echter niet in staat om de Indy 500 te rijden, omdat deze tegelijkertijd valt met het Formule E-weekend in Berlijn. Wehrlein rijdt in dit kampioenschap voor Mahindra.

“Ik kan in twee of meer raceklassen starten. Eén in Europa, één in Amerika”, zei de coureur in een interview van F1-podcast ‘Starting Grid’. De deal met Ferrari is nog niet bekend gemaakt, maar het is zeker dat Ferrari na het vertrek van Daniil Kvyat en Antonio Giovinazzi een aantal nieuwe testrijders nodig heeft. Door Wehrlein wordt een mogelijke deal nog niet bevestigd in de podcast.

“Het is waar dat we er op dit moment over praten en het kan zo maar gebeuren”, wil de Duitser daarover slechts zeggen. De coureur zegt wel dat de Formule E-kalender bepalend is in welke klassen hij gaat rijden. Het moet hem toestaan om ook iets anders te doen.

“Er waren geen exit-clausules”, wil de coureur slechts kwijt over het afwijzen van een drie-jarig fabriekscontract bij HWA, naar wat later een Mercedes FE-coureur zou betekenen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS