Formule 1

'Oproep' aan hooggeplaatste Red Bull-figuren om stewards op Silverstone te bezoeken over Max Verstappen-incident

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2024 06:02

De meningen zijn verdeeld over de clash tussen Max Verstappen en Lando Norris. Met name de Britse pers maakt gretig gebruik van de situatie om Verstappen en Red Bull aan te vallen. Sky F1-commentator David Croft heeft Christian Horner en andere hooggeplaatste leden van het Red Bull-team opgeroepen om naar de stewards te gaan voor hun 'vertroeteling' van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen was afgelopen weekend betrokken bij een botsing met McLaren-coureur Lando Norris tijdens een duel om de leiding in de laatste ronden in Oostenrijk, waarbij beide coureurs een lekke band opliepen.

In de Sky F1-podcast merkte Croft op dat hij graag zou zien dat Horner - net als Red Bull sportief directeur Jonathan Wheatley en Verstappens race-ingenieur Gianpiero Lambiase - voor de FIA stewards worden geroepen in de aanloop naar de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ van dit weekend. Hij beschuldigde het team ervan Verstappen te 'vertroetelen' omdat het weigerde te wijzen op de rol van de drievoudig wereldkampioen in het incident met Norris.

Zijn opmerkingen komen nadat McKaren-teambaas Andrea Stella had beweerd dat het falen van de FIA om Verstappen 'naar behoren' te straffen voor een kampioenschap van incidenten met Lewis Hamilton in 2021, de Nederlander had aangemoedigd om zo agressief te rijden.

Croft zei: "Je zou kunnen aanvoeren dat Lando zijn auto daar niet had moeten hebben, maar Max bewoog zeker twee keer in die remzones en veroorzaakte het probleem, voor zover ik het zag. Ik wil gewoon een gesprek dat tegen het Red Bull-team zegt: We weten dat jullie je coureur proberen te beschermen, maar jullie bewijzen hem geen dienst. Want als je blijft zeggen dat dit is toegestaan, dat dit wordt getolereerd, dat dit in orde is, dan zal hij het blijven doen. Als hij het blijft doen, gaat het hem uiteindelijk veel meer kosten dan de race op zondag. Je kunt een eerlijk gesprek met hem hebben of je kunt doorgaan met knuffelen, het is helemaal aan jou."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS