Formule 1

Nyck de Vries niet ongevoelig voor F1-stoeltje: "Wat er op de middellange termijn gebeurt, weet ik niet"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2021 04:05 • Print artikel

Toto Wolff heeft speculaties aangewakkerd dat Mercedes FE-coureurs Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries kandidaten zijn om volgend seizoen een mogelijk vacant stoeltje bij Williams op te vullen, door erop te hameren dat beide coureurs 'het verdienen om in de F1 te rijden'.

Nyck de Vries Formula E


De verwachting is dat Mercedes George Russell zal voordragen als teamgenoot van Lewis Hamilton voor 2022, een zet die uiteraard een plek zou vrijmaken bij Williams, waaraan de Duitse fabrikant zijn motoren levert.

Aangenomen wordt dat Mercedes-rijder Valtteri Bottas een terugkeer naar het team uit Grove, waarmee hij in 2013 zijn F1-carrière begon, heeft afgewezen, maar een overstap naar Alfa Romeo Racing zou overwegen.

In een toespraak dit weekend in Londen, waar hij het evenement van de Formule E bijwoonde, benadrukte Wolff dat hij blij was met de inspanningen van Vandoorne en de Vries voor Mercedes in de volledig elektrische serie, maar erkende dat het talent van beide coureurs een zitje in de F1 waardig was.

Vandoorne racete fulltime voor McLaren in 2017 en 2018, werkte op een gegeven moment naast toenmalig teambaas Jost Capito die nu Williams' leidt, terwijl de Vries, ook een voormalig McLaren-protegé, nog nooit in de F1 heeft geracet.

"Beide coureurs hebben het talent en de werkethiek en de intelligentie om in de Formule 1 te rijden", zei Wolff. Beiden wonnen ze de belangrijkste juniorenserie (het FIA Formule 2-kampioenschap, voorheen de GP2 Series, red.)."

"Stoffel werd in een situatie met McLaren gegooid die destijds moeilijk te hanteren was. Ze verdienen het allebei om in de Formule 1 te rijden en ik hoop van harte dat ze hun weg daarnaartoe kunnen vinden. Ik ben echt blij met hen als onze coureurs in de Formule E, ik zou me niemand anders kunnen wensen. Maar ik zou nooit een coureur in de weg staan als ze de mogelijkheid zouden hebben om in de Formule 1 te rijden."

Vandoorne is zich uiteraard bewust van een mogelijke ouverture bij Williams, maar gaf toe dat een kans om terug te keren op de grid in de F1 niet 'in zijn achterhoofd' zat.

"Ik ben er geweest met McLaren, niet in de beste omstandigheden, laten we zeggen", zei de Belg tegen Motorsport.com. "Voor mij is het niet als een moeten, het is geen obsessie, alsof ik daar moet zijn. De zaken gaan goed bij Williams, maar het zit niet in mijn achterhoofd."

Wat de Vries betreft: de Nederlander is niet ongevoelig voor de mogelijke Williams-vacature, maar benadrukt dat zijn huidige prioriteit ligt bij het slagen met Mercedes in de Formule E. "Ik ben erg blij met Mercedes en de Formule E, en dit is waar ik wil slagen", zei hij. "Wat er op de langere of middellange termijn gebeurt, weet ik niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS