Formule 1

Nieuwe druk van Red Bull om limiet van drie motoren per jaar voor Formule 1 2018 te schrappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2017 19:39 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner is van plan de druk op te voeren om de regels voor de beperking van de motorlimiet in de Formule 1 voor 2018 te laten vervallen als gevolg van de gridstraffen die Red Bull Racing-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo kregen voorafgaand aan de Grand Prix van Italië wegens de vervanging van diverse motoronderdelen. In totaal kregen negen coureurs gridstraffen opgelegd voor motor- of versnellingsbakwisselingen. Volgend jaar zullen de regels nog strenger worden, waarbij elke rijder beperkt is tot het gebruik van slechts drie motoren per seizoen.

Christian Horner Red Bull Racing


Eerder dit jaar probeerde Horner de Strategiegroep van F1 er al van te overtuigen dat plan van tafel te krijgen en de limiet van vier motor te handhaven, maar hij kreeg daarvoor niet genoeg steun. Naar aanleiding van de situatie in Monza zegt Horner dat hij de zaak opnieuw aan de kaak zal stellen. "Ik denk dat deze motor niets positiefs heeft betekend voor Formule 1 sinds hij werd geïntroduceerd", zei Horner, die al lang kritisch is over de regels voor turbomotoren die in 2014 werden geïntroduceerd. "Wat mij zorgen baart, is dat we nu naar drie motoren gaan voor volgend jaar, met meer wedstrijden. Dat moet voor mij de nummer één zijn op de agenda van de volgende vergadering van de Strategiegroep."

"Ik probeerde het te veranderen tijdens een eerdere vergadering in het jaar, maar er was geen steun voor. Ik hoop dat er nu een ander resultaat kan worden bereikt, met teams die tussen nu en het einde van het jaar verdere straffen riskeren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS