Formule 1

Nazaat van Ferrari, Piero Ferrari, laat hint vallen over vertrek van Arrivabene: "Het belangrijkste is dat we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2019 20:09 • Print artikel

De kop van Maurizio Arrivabene is met name gerold om technisch directeur Mattia Binotto bij het Formule 1-team van Ferrari te houden. Die hint heeft de enige zoon van oprichter Enzo Ferrari, Piero Ferrari, in La Gazzetta dello Sport laten vallen. Binotto heeft de rol als teambaas van Arrivabene overgenomen bij de Scuderia.

Arrivabene Binotto

“Alles gebeurde voor de kerst, maar om verschillende redenen besloten we de beslissing niet bekend te maken”, zegt Piero Ferrari in de Italiaanse krant. “Ik ga niet op de details in, omdat ik slechts alleen als aandeelhouder kan spreken, maar ik kan allen zeggen dat er tussen ons leden een confrontatie was en we besloten te handelen in het enige belang van Ferrari.” Waarschijnlijk verwijst Ferrari daarmee naar de geruchten dat er tussen Arrivabene en Binnoto een machtstrijd woedde, waardoor de eerste uiteindelijk moest vertrekken.

“Het belangrijkste is dat we het garanderen van de technische continuïteit in die afweging meenamen en in staat waren te rekenen op de enorme vakbekwaamheid van Mattia Binotto, een fundamenteel onderdeel om een sterk team te bouwen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS