Formule 1

Na vier races maakt Alpine de balans op: Alonso verwachtte Ocon te overtreffen maar het is andersom

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2021 13:04 • Print artikel

Fernando Alonso zegt dat hij verwachtte dat zijn teamgenoot Esteban Ocon de overhand zou hebben in hun eerste races samen op Alpine. Alonso had zijn vorige Formule 1-teamgenoot ruimschoots overtroffen en er werd algemeen verwacht dat hij Ocon ook de weg zou gaan wijzen bij Alpine. Maar zo is het niet gegaan. Na vier verreden Grand Prix’ is het nog steeds wachten op een Alonso die zijn teamgenoot in een race overtreft. Eigenlijk is de situatie van Alonso te vergelijken met die van Sebastian Vettel en Lance Stroll bij Aston Martin. Daar gebeurt hetzelfde, de ervaren oud-wereldkampioen staat (nog) in de schaduw van het jonge talent.

Alpine_F1_GP_Spanje

Ocon indrukwekkend
Maar gezien de ervaringen uit het verleden van eerdere nieuwkomers in het team dat voorheen rondreed als Renault, waaronder Esteban Ocon zelf en zijn voorgangers Daniel Ricciardo en Carlos Sainz Jr., zegt Alonso dat dit te verwachten was. Ocon "verkeert momenteel in een zeer goede vorm", zei Alonso, "hij is volledig geïntegreerd met het team, hij scoorde vorig jaar een podium in Bahrein in het laatste deel van het kampioenschap en heeft nu ook steeds een perfect weekend. Dit is dus erg goed. Het is ronduit indrukwekkend wat hij momenteel bereikt. "

Verbetering in tweede jaar
"Ik geef mij 100 procent", vervolgde Alonso in een bericht van RaceFans.com, "en dat is natuurlijk niet genoeg om op dit moment op dat niveau te zijn. Dus ik moet blijven verbeteren. In zekere zin praten we hierover, maar we hebben hier een beetje op geanticipeerd. Toen Carlos in Renault stapte, was hij niet zo snel als Nico (Hülkenberg, red.) die ik me herinner in de eerste paar races. Daniel was aantoonbaar langzamer dan Nico in 2019 en hij was erg goed in 2020, in zijn tweede jaar. Esteban worstelde vorig jaar met Daniel en hij is ook weer goed in zijn tweede jaar.

Anders dan anderen
“Dus het lijkt erop dat het team een beetje anders is dan de anderen, dat je een langere tijd van gewenning en aanpassing nodig hebt. Dus ik probeer dit zo snel mogelijk te doen. Zoals ik al zei, ik maak me geen zorgen. Het succes zal heel snel komen. Eigenlijk is het er al, want in Imola zijn we samen over de grens gegaan, in Portimao zijn we samen ook weer over de grens gegaan. " Het is duidelijk dat er sprake is van een trend. Alle coureurs die dit jaar gewisseld hebben van team, hebben een lange tijd nodig om op stoom te komen bij hun nieuwe werkgever. Kijk maar naar Daniel Ricciardo bij McLaren, naar Sergio Perez bij Red Bull (die het ronduit moeilijk heeft naast Max Verstappen), kijk maar naar Carlos Sainz Jr bij Ferrari en nogmaals, kijk maar naar Sebastian Vettel bij Aston Martin. Fernando Alonso is dus geen uitzondering, maar eerder het volgende voorbeeld van de nieuwe trend die zich heeft ontwikkeld: het duurt lang voordat ze op snelheid zijn!

Alpine_quali_results_GP_Spanje_2021

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS