Formule 1

Mick Schumacher: "Ik voel me klaar voor de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2020 13:44

Mick Schumacher wil in de voetsporen van zijn illustere vader Michael Schumacher stappen. De jonge coureur is daarmee goed onderweg en leidt op dit moment het Formule 2-kampioenschap. Nu de plekken bij Alfa Romeo zijn vergeven, lijken de kansen van de Ferrari Driver Academy-coureur vooral bij Haas te liggen.

Mick Schumacher


“Ik voel me klaar voor de Formule 1”, zegt Schumacher tegenover t-online. “In de afgelopen jaren heb ik mijzelf proberen te ontwikkelen als coureur en ik ben tevreden met mijn ontwikkeling. De wens om op een dag Formule 1-coureur te worden is altijd diep geworteld in mij geweest. Ik zet alles op de tweede plek om dat te behalen.”

De Duitser zou op de Nürburgring zijn debuut maken in de vrije trainingen van de Formule 1. Dat ging niet door, doordat er dikke mist boven de Duitse Eifel hing. De verwachting is nu dat dit gaat gebeuren tijdens de young driver test in Abu Dhabi. Zelf wil de jonge coureur daar nog niets over zeggen. “Op dit moment is het pure speculatie, dus we moeten het afwachten en gaan zien”, aldus Schumacher.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS