Formule 1

Mercedes-Benz Grand Prix Ltd gaat haar Formule 1-thuisbasis in Brackley uitbreiden

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2018 08:22 • Print artikel

Mercedes gaat snel haar Formule 1-thuisbasis in Brackley uitbreiden. Hiervoor heeft het automerk inmiddels toestemming gekregen van de gemeenteraad van South Northamptonshire. Waarbij de uitbreiding met name rond de hoofdingang en de infrastructuur van de windtunnel gaat plaatsvinden.

Mercedes Petronas AMG Formule 1 Team

In Brackley wordt het chassis van de Zilverenpijlen ontworpen en vinden de operationele activiteiten van het team plaats. De motorenafdeling ligt zo’n 40 kilometer verderop in Brixworth. De fabriek in Brackley werd oorspronkelijk opgericht door British American Racing in 1999 en de meeste werknemers werken als sinds die tijd in de fabriek.

In 2006 werd de fabriek overgenomen door Honda. Toen de Japanners stopte in 2009 nam Ross Brawn het team over en werd het team omgedoopt tot Brawn GP. In dat jaar pakte het bedrijf ook haar eerste wereldtitel in de Formule 1. Door een buyout van de Britse teammanager kwam het team in 2010 in handen van Mercedes. In 2011 verliet Brawn het team en werd de fabriek geherstructureerd onder Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS