Formule 1

McLaren denkt het verlies van de kennis en ervaring van Fernando Alonso te kunnen opvangen

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2019 11:15 • Print artikel

Het vertrek van Fernando Alonso en daarmee het verlies van behoorlijk wat ervaring, lijkt een flinke aderlating voor het Formule 1-team van McLaren. Toch denkt directeur Zak Brown dat de equipe met Carlos Sainz, die overgekomen is van Renault, en met rookie Lando Norris het volledige potentieel uit de auto kan worden gehaald.

Zak Brown McLaren

“Carlos heeft veel ervaring en het is goed dat hij in wat verschillende teams is heeft gereden”, zegt de Amerikaan tegen het Amerikaanse Motorsport. “Lando heeft bewezen dat hij extreem snel is, dus denk ik dat de twee coureurs het beste uit de raceauto gaan halen. Ze gaat het ons vertellen. Iemand als Lando heeft niet de ervaring van iemand als Fernando, hij geeft ook niet hetzelfde type feedback en dat wat tijd voor hem in beslag nemen om dat te ontwikkelen, maar Carlos zit in zijn vijfde jaar in de sport, dus hebben we een goed gevoel bij onze coureurs.”

Norris maakt overigens al een tijdje onderdeel uit van McLaren, zo doorliep hij het juniorprogramma bij het F1-team. Sainz is wat dat betreft de nieuwkomer, waarvan Brown onder erg onder de indruk is. “Hij is erg toegewijd, stelt veel vragen en is erg volwassen gezien zijn leeftijd, maar ik denk dat dat komt doordat hij al lang in de F1 zit”, zegt de McLaren-directeur. “Voor wat betreft zijn capaciteiten als coureur, wat ik toe nu toe gezien heb, zijn we erg onder de indruk van hem. Hij is agressief, hij is erg betrokken bij het engineering team en hij wil weten wat er gebeurt.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS