Formule 1

Max Verstappen ziet zich ondanks briljante race uit 2016, niet als favoriet: "Je moet altijd van nul beginnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 10:46 • Print artikel

Vorig jaar gaf Max Verstappen in Interlagos het hele Formule 1-veld een masterclass regenrijden. De Red Bull-coureur werkte zich van plek 16 naar voren in het veld en ging zelfs naar het podium. Een mooie redding van de Red Bull RB12 en diverse briljante inhaalacties zorgden ervoor dat hij door de Brazilianen als de nieuwe Ayrton Senna werd gezien en zij gingen massaal staan om Verstappen respect te tonen. Dat betekent niet volgens de 20-jarige dat hij dit jaar automatisch de favoriet is.

Max Verstappen Brazilië 2016

“Het is natuurlijk leuk om terug in Brazilië te zijn, maar eerlijk gezegd, ik ben niet meer bezig met de race van vorig jaar”, vertelde Max op Verstappen.nl. “Het is nu 2017, dat was 2016.” De jonge coureur geeft ook toe dat hij de race recent ook niet meer teruggekeken heeft. “Vorig jaar zag ik de race opnieuw, als het, toevallig, werd uitgezonden.” Recent heeft Red Bull de smaak goed te pakken en won de Nederlander zowel in Maleisië als Mexico en hij hengelde zelfs de meeste punten van het veld binnen.

Toch benadrukt de coureur dat een nieuwe ronden met nieuwe kansen is. “De afgelopen vier races, was onze auto de snelste”, vertelde de twintiger. “Of dat het geval is in Brazilië, moeten we afwachten. Ik zie mijzelf niet als favoriet, je moet altijd vanaf nul beginnen. Maar ik ben weer helemaal opgeleefd en ben zeker hongerig. Absoluut.”Alleen vandaag nog! Vergeet je lot niet trekking van de Staatsloterij. Koop nu je staatslot online: kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS