Formule 1

Max Verstappen over type Pirelli's: “Fans maakt het niet uit hoe zacht een band is”

Uitgegeven door Bart • 25 april 2018 09:52 • Print artikel

Max Verstappen vindt dat het systeem met de droogweerbanden op de schop moet. Pirelli heeft momenteel zeven verschillende compounds en volgens de Red Bull-coureur maakt het fans niet uit hoe zacht een band is. Verstappen vindt twee verschillende banden per weekend voldoende.

Max Verstappen


“Een zachte en een hardere band. De fans hoeven niet te weten of dat de ultrasoft of de supersoft is”, zegt Verstappen tegen Motorsportweek. Pirelli heeft nu de keuze uit de hypersoft, de ultrasoft, de supersoft, de soft, de medium, de hard en de superhard. Per race worden drie compounds gekozen. “Stel je kiest voor een race de ultrasoft en de soft, dan noem je de ultrasoft de zachte band en de soft is dan de hardere band. De fans maakt het niet uit hoe zacht die band echt is.”

Verstappen gaf nogmaals aan dat het met de bredere banden moeilijker is om in te halen. “In 2016 was het veel leuker. Je kon makkelijker iemand volgen en meer voldoening uit een race halen. Sinds begin 2017 is het een stuk moeilijker en minder leuk. De remafstand is korter geworden en het is moeilijk om iemand te volgen. De auto maakt ook meer onverwachte bewegingen en kan opeens uitbreken.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS