Formule 1

Max Verstappen na P3: "Kimi koos de verkeerde lijn, belachelijke straf"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2018 07:27 • Print artikel

Na twee tweede plaatsen in Japan eindigde Max Verstappen deze editie op de derde plaats achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. De Nederlander kwam op het einde van de race dicht bij de Fin van Mercedes, maar had het eerder in de race flink aan de stok met beide Ferrari's. Na een touché met Kimi Raikkonen kreeg hij een straf van 5 seconden opgelegd door de wedstrijdleiding. "Een belachelijke straf", zei Verstappen direct na de race in gesprek met David Coulthard. "Ik maakte een foutje, maar deed alles om veilig terug op de baan te komen. Kimi koos de verkeerde lijn en had me makkelijk kunnen ontwijken."

Max Verstappen


Even later kwam Verstappen ook in aanraking met de andere Ferrari van Sebastian Vettel. "In die bocht kun je niet inhalen", zei Verstappen over de actie van de Duitser. "Het is zonde dat we elkaar raakten, maar ik ben toch blij met het podium."

Op het einde van de race reed Verstappen nog naar Bottas toe, maar kon de Mercedes niet meer aanvallen. "Ik had niet echt een kans om nog in te halen. Er was schade aan de vloer, met de supersofts was het erg tricky, maar op de softs ging het goed en kwam de snelheid weer terug."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS