Formule 1

Max Verstappen krijgt strafpunt voor incident met Kimi Räikkönen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2018 10:30 • Print artikel

SUZUKA - Max Verstappen, Lance Stroll en Fernando Alonso hebben allemaal strafpunten gekregen op hun licenties na incidenten tijdens de Grand Prix van Japan.

nullMax Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Japan


Verstappen kreeg tijdens de wedstrijd vijf seconden straf voor een incident met Kimi Räikkönen aan het einde van de eerste ronde. Verstappen verdedigde zich in de laatste chicane en ging wijd. Hij raakte Räikkönen vervolgens toen hij weer op het circuit kwam.

De stewards hebben nu bevestigd dat het Verstappen één strafpunt heeft gegeven voor het incident. Stroll kreeg ook een tijdstraf nadat hij schuldig werd bevonden aan het duwen van Fernando Alonso in de laatste chicane.

Stroll kreeg daarvoor twee strafpunten, terwijl Alonso er één kreeg voor het afsnijden van de chicane na het incident. De stewards merkten op dat "hoewel auto 14 [Alonso] van de baan werd gedwongen, auto 14 daarna de chicane sneed en opnieuw op de baan kwam en daardoor een aanzienlijk voordeel kreeg."

"Ik begrijp de beslissing niet", Alonso zei na de race. "Dit is hoe slecht F1 is tegenwoordig. Er is nauwelijks consistentie. Iemand had me niet gezien, hij zocht me op om zich te verontschuldigen en je krijgt nog steeds een straf. Het was gewoon jammer dat hij me niet had gezien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS