Formule 1

Max Verstappen gaat komend weekend zijn 'FIA-taakstraf' invullen bij de Marrakech E-Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2019 19:22 • Print artikel

Red Bull Formule 1-coureur Max Verstappen zal de Marrakech E-Prix van dit weekend bijwonen. Nee, hij gaat er niet deelenemen aan de wedstrijd, maar gaat er zijn taakstraf uitvoeren, die hij opgelegd kreeg van de FIA na het duwen van Esteban Ocon tijdens de Braziliaanse Grand Prix van vorig jaar. Verstappen kreeg twee dagen taakstraf van de FIA voor de woordenwisseling met Ocon, die volgde op hun botsing tijdens de race op Interlagos.

Max Verstappen Red Bull Formula One

De FIA heeft ervoor gekozen om Verstappen de tweede race van het FE-seizoen te laten bijwonen als onderdeel van de onderwijsfilosofie die de FIA heeft met betrekking tot dergelijke incidenten, zo meldde het Engelse Autosport. De race in Marrakech is niet geselecteerd als een "straf" voor Verstappen, maar het is de eerste geschikte gelegenheid in dit verband om een single-seater race van aansprekend niveau bij te wonen voor Verstappen.

Hij zal zijn tijd doorbrengen op het evenement in Marrakech, waar hij de race samen met de FIA-stewards gaat volgen in de ruimte van 'race control'. De verantwoordelijke steward van de FIA voor deze race is voormalig Red Bull F1-coureur Vitantonio Liuzzi. Max Verstappen zal de Marrakech E-Prix bijwonen als resultaat van het besluit van de stewards tijdens de Braziliaanse F1 Grand Prix 2018. De omschrijving van de taakstraf werd door de FIA alsvolgt geformuleerd: "Verstappen zal de dag doorbrengen als waarnemer bij de stewards, hun werk nauwlettend volgen op een internationaal autosportevenement van topniveau, als onderdeel van de educatieve en informatieve aanpak van de FIA in deze kwestie." Het is nog niet duidelijk hoe Verstappen de tweede dag van zijn taakstraf zal gaan invullen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS