Formule 1

Max Verstappen blijft kritisch: "Soms moet je er doorheen gaan, om er sterker van te worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2019 08:09 • Print artikel

Max Verstappen kende een lastige eerste helft van 2018 en verbeterde zich gedurende het F1-seizoen. De Nederlandse Red Bull-coureur vertelde over de ontwikkeling die hij gedurende het jaar meemaakte. Maar Max maakte het wel door een zeker mate van relativering.

Max Verstappen

“De eerste zes races waren niet echt positief, maar ik leerde veel. Het hiel me zeker in de latere races”, zei Verstappen tegen Servus TV. “Mijn hele leven heb ik samen met mijn vader gewerkt en hij is ook erg streng. Uiteindelijk is dat goed. Het bracht me naar de F1, natuurlijk met de ondersteuning van Red Bull en Helmut. Maar je moet ook kritisch blijven en dat is nodig na deze weekenden in China en Monaco. We spraken er over. Deze dingen kunnen gebeuren, maar soms moet je er doorheen gaan om er sterker van te worden.”

Ondanks alle positieve berichten over de Honda, blijft de Nederlander toch met beide benen op de grond. “Het is lastig om te zeggen, omdat we niet weten wat de anderen doen”, zei de Red Bull-coureur. “Vanaf onze kant zijn de zaken positief en is iedereen echt gemotiveerd. Dat is belangrijk en mooi om te zien. Ik denk niet dat het veel uitmaakt. We moeten gewoon zeker stellen dat we vanaf de start dichter bij kunnen zitten, zodat we wat sneller het gevecht aan kunnen gaan, omdat het lijkt dat gedurende het seizoen onze auto op een goede manier blijft verbeteren. Dat helpt ons zeker weer aan het einde van het seizoen. We moeten gewoon wat sneller aan het einde van het seizoen zitten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS