Formule 1

Maurizio Arrivabene naar Sauber? Grotere rol voor Alfa Romeo?

Uitgegeven door Peter Vader • 11 januari 2019 12:16 • Print artikel

Het Zwitserse team zette vorig jaar een grote stap vooruit met zijn up-to-date Ferrari-motor, met het effectieve leiderschap van Frederic Vasseur en de steun van het Fiat-merk Alfa Romeo. En nu meldt Auto Bild dat met zijn bestaande Ferrari-Fiat links, de verdreven Ferrari baas Maurizio Arrivabene wel eens kan eindigen met een rol bij Sauber. Volgens dezelfde publicatie zou de vermeende overstap er uiteindelijk ook toe kunnen leiden dat Sauber een volledig Alfa Romeo-fabrieksteam wordt.

Maurizio Arrivabene

In de cockpit heeft Sauber dit jaar Ferrari-junior Antonio Giovinazzi en de zeer ervaren Ferrari-coureur en wereldkampioen 2007 Kimi Räikkönen. "We zullen zien hoe de nieuwe auto's zullen rijden, waar we dan staan in de rangorde en vandaar uit gaan we weer verder...", zei de Kimi Räikkönen. "Het is duidelijk een andere uitdaging, maar ik geniet daar ook van. Als je verschillende mensen er naar vraagt, zijn er veel verschillende meningen over hoe het zal gaan, maar we komen er volgend jaar vanzelf achter en we doen ons best", voegde de 39-jarige Fin er aan toe. "Ik denk dat we een goede kans hebben om geweldige dingen te laten zien, waar dat ons naartoe brengt, wie zal het weten?"

Räikkönen zei ook dat hij uitkijkt naar de verandering van scène vanuit een persoonlijk oogpunt, terwijl hij overstapt van de hoge inzet en de interne politiek bij Ferrari naar Sauber, een klein team dicht bij zijn huis. "Het is een veel kleiner team dan waar ik eerst voor reed, maar ik kijk er echt naar uit", zei hij."Het zal in veel opzichten anders zijn, maar het doel is nog steeds hetzelfde: doe het goed in de races, ik denk dat het puur om het racen zal gaan en minder om de andere dingen. Hopelijk zal het goed voor ons allebei blijken te zijn, ik heb er een goed gevoel over en ik vind het spannend om daarheen te gaan", zei Räikkönen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS