Formule 1

Martin Brundle over de situatie bij Ferrari: "Maar vanaf nu is hij de bliksemafleider"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2019 11:15 • Print artikel

Maurizio Arrivabene werd al voor de kerstdagen de laan uitgestuurd bij Ferrari en vervangen door technisch directeur Mattia Binotto. De Zwitser krijgt een nieuwe rol als teambaas. Martin Brundle begrijpt de beslissing en zag dat er het afgelopen seizoen de nodige zaken niet goed gingen onder de leiding van Arrivabene.

Arrivabene Binotto

“Je weet niet wat je niet weet, als je niet binnen in een organisatie zit”, zegt Brundle tegen het Amerikaanse Motorsport over de situatie bij Ferrari. “Maar ik observeerde het en zag dat zaken niet juist waren. Je zag situaties zoals in Hockenheim, waar Vettel onder druk stond, omdat ze vroeg in de race niet de juiste dingen deden. Hij vloog toen van de baan en viel vanaf dat moment uit de strijd om het wereldkampioenschap. Je kijkt naar andere dingen zoals de slipstream in Monza. Sommige dingen werden niet juist gedaan.”

Met Monza bedoelt de Brit dat Sebastian Vettel geen slipstream kreeg van zijn teamgenoot Kimi Räikkönen.

Vanaf de tweede helft van het seizoen kreeg Arrivabene met name kritiek waarom hij de zaken niet juist in de media afhandelde. Met name na de dood van Ferrari-president Sergio Marchionne.

Binotto moet dat vanaf nu als teambaas voor zijn rekening nemen en zal zich moeten aanpassen aan deze nieuwe rol. “Ik denk dat Mattia Binotto een erg goede reputatie heeft in het technisch ontwikkelen van het team, hij is duidelijk een leider van de mensen”, zegt de voormalig F1-coureur. “Maar vanaf nu is hij de bliksemafleider. Hij staat vooraan, hij moet praten met vervelende, verschrikkelijke mensen als ik in de Formule 1-media. Hij moet daar staan en uitleggen waarom dingen goed gingen, waarom dingen niet zo goed gingen. Het is een andere job en een andere uitdaging.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS