Formule 1

Lewis Hamilton wil stratencircuits behouden: “Voor de rijders is het te gek”

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 juni 2024 13:05

Terwijl de Formule 1 ieder jaar meer stratencircuits op de kalender zet, komt er een steeds grotere roep om verandering in de Formule 1. De Grand Prix van Monaco was vorig weekend geen spektakelstuk en dat is niet alleen voor de fans vervelend, maar ook voor de coureurs is het geen feest. Toch blijft Lewis Hamilton gek van stratencircuits en hoopt dat er een goed aantal stratenbanen op de kalender blijven.

null

“Ik heb er altijd al van gehouden. Deze circuits zijn veel uitdagender vergeleken met de permanente circuits. Er zit meer risico aan en het maakt de wedstrijden spannender. Het zorgt voor een extra element”, vertelde de zevenvoudig wereldkampioen in Monaco tegen de internationale media.

De toekomst van de Grand Prix door het Prinsdom is onderwerp van gesprek en staat onder druk. Hamilton maakt zich hard voor de stratencircuits en is standvastig dat stratenbanen, maar zeker Monaco een plekje verdient op de kalender: “Als je geen stratencircuits op de kalender houdt, is het gewoon niet zo spannend. Het zorgt voor variatie. Voor de rijders vind ik het in elk geval te gek.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS