Formule 1

Lewis Hamilton had heel anders gereageerd als Ocon niet op Max Verstappen maar op hem was geklapt...

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 november 2018 11:48 • Print artikel

Max Verstappen sprak met Lewis Hamilton in de Green Room over het incident van de Nederlander met Esteban Ocon tijdens de Formule 1-race in Brazilië. De Mercedes-coureur las de jonge coureur de les, door te zeggen dat de Red Bull-coureur Ocon ruimte had moeten geven. Jolyon Palmer denkt dat als Hamilton in de schoenen van Verstappen had gestaan, hij totaal anders had gereageerd.

Lewis_Hamilton

“Hamilton betoogde tegen Verstappen ‘je had meer te verliezen dan hij’ en ja, natuurlijk, achter heeft Verstappen waarschijnlijk gedacht dat hij Ocon door had moeten laten of tenminste de deur open te houden voor hem richting bocht 2", zei Palmer in zijn column voor de BBC. "Maar Verstappen had ook gelijk toen hij zei: ‘Je kunt niet op de leider crashen’. En ik ben er zeker van dat Hamilton het anders gevoeld had als hij verdedigd had en in de rondte zou worden getikt door een achterligger.”

“Het is niet dat Verstappen langzaam ging of Ocon significant ophield. Hij lapte bijna net zo snel als een ieder ander op de baan. Oké, Ocon was korte tijd sneller. Middenvelders kunnen dat doen op verse banden, maar na één of twee ronden, moeten ze in hun eigen racemanagement modus, wat banden, brandstof en energie van de batterij sparen en hun snelheid laten vallen tot een normaal middenveld niveau.”

“Als Ocon Verstappen gepasseerd had, had hij hem een ronde of twee later weer voorbij moeten laten gaan. Dat had Verstappen op dat moment tijd gekost in de race, toen Hamilton slechts een paar seconden achter hem zat. Wanneer je een zo succesvol iemand als Hamilton achter je hebt, dan wil je niet met hem gaan vechten of lopen rommelen met een achterligger. Het geeft Hamilton een snuifje van de overwinning die hij niet moet krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS