Formule 1

Lewis Hamilton deelt mening Max Verstappen: ‘Wagens nog langzamer dan Formule Ford’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 14 november 2018 19:02 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft laten weten geen heil te zien in een carrière in de Formule E. De Brit denkt dat de bolides in de elektrische raceklasses te weinig vermogen hebben en ziet dat als een goede reden om niet in de toekomst niet in de klasse te stappen.

null

“Ik denk dat je nooit de Formule 1 met de Formule E kan gaan vergelijken", zei Hamilton tegen Racefans. "De Formule 1 is technologisch veel verder vooruit. Het duurt nog minstens vijf jaar om dat verschil in te halen. De snelheid is iets dat de Formule 1 uniek maakt en ik weet niet of die snelheid ook het doel is van de Formule E. Ik moet wel zeggen dat ik foto’s heb gezien van de bolide en ze zien er erg indrukwekkend uit, dat wel.“

De Brit denkt echter wel aan de effecten die de sporten hebben op het milieu en daar heeft de Formule E wel een duidelijk voordeel: “De gassen die wij in Formule 1-wagens uitstoten zijn natuurlijk erg slecht voor het milieu en de Formule E is duidelijk beter voor het klimaat. Aan de andere kant, ik ben een echte autogek en zal dat altijd blijven. Ik wil blijven rijden in een benzine-aangedreven wagen en het liefste eentje die nog wat geluid maakt ook.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS