Formule 1

'Lewis en Toto' veroorzaken 'technische problemen' voor Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2021 06:37 • Print artikel

Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats tijdens de iRacing 24 uur van Spa, nadat 'Lewis en Toto' tijdens de race voor enkele technische problemen zorgden.

Max Verstappen Red Bull Racing F1 Sim


De Nederlander racete met zijn Team Redline-teamgenoten Jeff Giassi en Gianni Vecchio in een Porsche in de simrace van de 24 uur van Spa van afgelopen weekend.

De simrace was Verstappens eerste 'race' sinds zijn zware crash bij de Grand Prix van Groot-Brittannië, maar hoewel hij gekneusd en gehavend uit de auto stapte, leed zijn gevoel voor humor er niet onder. "Ik heb hier wat technische problemen, de katten rennen door de sim", vertelde Verstappen zijn teamgenoten tijdens de race.

Na een paar woorden in een poging om de katten weg te krijgen, zei hij: "Ik hoop dat de kat niet achter mijn rempedaal springt, want dan wordt hij een pannenkoek."

Op de vraag wat de namen van zijn katten zijn, antwoordde hij: "Jimmy en Sassy", voordat hij zei dat 'Lewis en Toto' tegenwoordig misschien toepasselijker zijn.

De BMW Team Redline Red-deelnemers Maximilian Benecke, Patrik Holzmann en Jonas Wallmeier pakten de overwinning met 29 seconden voorsprong. Het team van Verstappen werd vijfde nadat Giassi door internetproblemen terugviel in de rangschikking. De Braziliaan verloor zijn verbinding met zijn auto en de auto moest terug naar de pits.

Verstappen nam het stuur snel over van zijn teamgenoot, maar door het technische probleem waren ze niet synchroon bij de pitstops en moesten ze een late snelle stop maken om de finish te halen. Ze kwamen als vijfde over de streep.

De simrace was Verstappens vierde iRacing-optreden van het jaar. De Red Bull-coureur won al de 12 uur van Bathurst en de 24 uur van de Nürburgring. In de iRacing 24 uur van Daytona zag hij de finishvlag niet, omdat hij de race moest staken vanwege schade aan zijn auto.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS