Formule 1

Lance Stroll maakt indruk: "Nu al van hetzelfde niveau als Esteban Ocon"

Uitgegeven door Bart • 13 december 2018 13:04 • Print artikel

Lance Stroll heeft nu al indruk gemaakt tijdens zijn nog korte tijd bij het team van Racing Point. Teambaas Otmar Szafnauer keek tevreden terug op de test van de Canadees in Abu Dhabi, waar hij zijn eerste ronden in de VJM11 reed. De 20-jarige Stroll is de vervanger van Esteban Ocon en reed tijdens de test 178 ronden voor het team en reed de vierde tijd van negentien coureurs.

Lance Stroll


"Lance genoot van zijn tijd in de auto en gaf aan dat de auto precies doet wat hij wil. Ik ben zeker onder de indruk", geeft Szafnauer aan in de F1-podcast Beyond the Grid. "We waren al onder de indruk van zijn rijden in de simulator. Daar reed hij snel dezelfde tijden als Esteban. We hoopten natuurlijk dat hij dat ook zou kunnen vertalen naar het rijden in de auto. En ook op het circuit was hij snel."

"Er zit veel potentie in Lance", zegt Szafnauer. "We gaan met hem samenwerken en hopelijk kunnen we nog wat dingen leren. Het omgaan met de banden bijvoorbeeld, of het sparen daarvan. Hoe je nog sneller kunt gaat en over meerdere stints. We proberen ook een betere kwalificatiecoureur van hem te maken. Maar hij neemt al goede kwaliteiten met zijn mee. Hij is snel, doet het vaak in de eerste ronde sterk. We kijken al uit om met hem samen te werken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS