Formule 1

Kimi Raikkonen hoopt mooie dingen te laten zien in 2019: "Puur racen en geen politiek"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2019 19:07 • Print artikel

Kimi Raikkonen rijdt dit F1-seizoen bij de Formule 1-renstal van Sauber, nadat hij de afgelopen jaren voor het Formule 1-team van Ferrari uitkwam. Waar de Finse F1-coureur vorig jaar meevocht in de voorhoede, gaat hij dit jaar in het middenveld rijden. Toch hoopt de Iceman dat er mooie dingen voor het team en hem in 2019 in het verschiet liggen.

Kimi Raikkonen Sauber F1

“We gaan zien waar we staan, wanneer we begonnen zijn met de nieuwe auto’s en van daaruit gaan we verder”, zei Raikkonen tegen Sportsmole. “Het is duidelijk dat er een uitdaging ligt, maar daar geniet ik van. Als je het mensen vraagt, zijn er veel verschillende meningen over waar het naar toe gaat, maar we gaan het uitvinden en ons bet doen. Ik denk dat we een goede kans hebben om wat mooie dingen te doen. Waar het ons gaat brengen, wie weet?”

Sauber is qua team natuurlijk totaal anders dan Ferrari. Het Italiaanse sterrenteam is vele malen groter en er speelt natuurlijk veel meer politiek. Naar die verandering kijkt de Iceman wel naar uit. “Het is een veel kleiner team, dan waar ik gezeten heb, maar ik kijk er echt naar uit”, zei de Fin. “Het gaat op vele manieren anders zijn, maar het doel blijft hetzelfde: presteren in de races. Ik denk dat het meer puur racen is en minder andere zaken. Hopelijk is de uitkomst goed voor ons beiden. Ik heb er een goed gevoel over en het is gaaf om er naar toe te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS