Formule 1

“Ik kan het erg goed vinden met Verstappen! Ik begrijp niet waarom mensen denken dat we elkaar haten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 november 2018 06:09 • Print artikel

In de wekelijkse podcast van de Formule 1, Beyond the Grid, vertelt Carlos Sainz over zijn overstap naar McLaren en de overstap naar Red Bull die er nooit van gekomen is. Volgens de Spanjaard heeft de rivaliteit met Max Verstappen er niet voor gezorgd dat hij geen kans had op het vrijgekomen stoeltje bij de Oostenrijkse renstal.

Carlos Sainz

Sainz en Verstappen reden vanaf de GP van Australië in 2015 tot de GP van Rusland in 2016 samen bij Toro Rosso. Het boterde nooit echt tussen de twee en Verstappen maakte de overstap naar Red Bull Racing. Afgelopen zomer kwam het stoeltje van Ricciardo vrij en Sainz werd gek genoeg nauwelijks in verband gebracht met het team. Velen dachten dat het kwam door de krakkemikkige relatie tussen Sainz en zijn oude teamgenoot, maar Sainz zegt dat dit niet waar is.

“Ik denk dat dit niet het geval was. Volgens mij hebben coureurs geen invloed hierop. We hadden natuurlijk een rivaliteit, maar ik geloof niet dat hij naar Christian Horner of Helmut Marko gaat en dan zegt dat hij me er niet bij wil hebben. Allereerst omdat je dan zwak overkomt, of je bang bent verslagen te worden en ten tweede omdat ik niet geloof dat Max zoiets zou doen.”

Ook werd er gevraagd naar zijn relatie met de Nederlander. Sainz snapt niet waarom zoveel mensen denken dat ze elkaar niet mogen: “Ik kan het erg goed vinden met Max. Ik begrijp niet waarom mensen denken dat we elkaar haten. We hadden een rivaliteit, maar we hebben ook veel plezier gehad op en naast de baan. We waren aan het vechten voor onze carrière, we waren nog rookies."

Sainz verklaart verder dat zijn overstap naar Renault de grootste factor is geweest van de niet gebeurde overstap naar Red Bull: “Ik wist dat Red Bull graag Pierre Gasly erbij wilde halen, dus ik zocht naar andere opties. Het moment waarop ik wist dat in mijn kansen op dat zitje verkleinde, was het moment dat ik naar Renault ging. Ik heb als het ware de familie verlaten. Toch heb ik de overstap gemaakt, omdat ik ervan overtuigd was dat dit de beste keuze voor me was.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS