Formule 1

Honda verklaart kracht Red Bull: "We hebben zowel de interne verbrandingsmotor..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 06:51 • Print artikel

Red Bull Racing kan tevreden zijn over het seizoen tot nu toe. Waar Mercedes de afgelopen jaren domineerde met Lewis Hamilton, bewijst het Oostenrijkse raceteam dit seizoen competitief te zijn. Max Verstappen staat zelfs nog steeds bovenaan in de stand om het wereldkampioenschap.

Max Verstappen Lewis Hamilton F1


Het team van Max Verstappen en Sergio Pérez liet de afgelopen jaren meerdere malen weten klaar te zijn voor de strijd met Mercedes, maar telkens verzuimde Red Bull om daadwerkelijk een poging te wagen om mee te strijden om de wereldtitel. Dit seizoen gaat het echter een stuk beter en bij vlagen kon Hamilton niets anders doen dan Verstappen in staat stellen een Grand Prix-zege te pakken.

Een groot deel van de prestaties heeft te maken met de motor van Honda die vooralsnog zeer betrouwbaar blijkt. "We kunnen niet alles maken wat ze vragen, maar de integratie van chassis en power-unit zorgde voor een goede verbetering", stelt Toyoharu Tanabe in gesprek met The BBC. "Ook aan de Honda-kant hebben we een goede verbetering gemaakt wat betreft de prestaties. We hebben zowel de interne verbrandingsmotor als de elektrische prestaties verbeterd."

Tanabe ziet de auto daardoor een stuk beter presteren dan de afgelopen jaren. "In de voorgaande jaren zag je Honda altijd snelheid verliezen aan het einde van het rechte stuk. Dat is een tekort voor de rondetijd en ook voor de inhaalsituatie. Dat was onze zwakte in de PU, dus we hebben geprobeerd om deze veel dichter bij de andere concurrenten te maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS