Formule 1

Hoe beleefde koning Willem-Alexander Abu Dhabi 2021? "Ik was de hele dag al nerveus"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 mei 2023 18:02

Tijdens de Grote Prijs van Abu Dhabi in 2021 leek het er lange tijd op dat Lewis Hamilton op weg was naar zijn achtste titel, maar toen, met nog een paar ronden op de klok hing Nicolas Latifi zijn Williams in de muur. Alles veranderde de wedstrijd en nog geen tien minuten later hadden we voor het eerst een Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1. Ook koning Willem-Alexander bekeek de wedstrijd en de vorst zat op het puntje van zijn stoel.

Koning Willem-Alexander Max Verstappen

De koning mocht tijdens het Grand Prix-weekend in Zandvoort al een kijkje komen nemen in de pitbox van Red Bull en stond toen joviaal met Max Verstappen te kletsen. Voor de allerlaatste race van het seizoen hij Maxima en zijn drie dochter warm gemaakt om mee te kijken naar de allesbepalende wedstrijd. In de podcast ‘Door de ogen van koning’, sprak hij over deze race.

"Ik zat thuis te kijken en ik was de hele dag al nerveus. Ik had de kinderen de hele dag zover gekregen dat ze ook moesten kijken. Tijdens de race zag het er niet uit dat Max zou gaan winnen. Ik dacht bij mijzelf: 'Ik ga niet weg van de tv want ik ben er de hele dag mee bezig geweest, ik heb de familie hiervoor opgezweept.' Als het nu niet goed gaat, moet ik blijven zitten."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS