Formule 1

Het McLaren F1 Team heeft goede hoop voor 2019: "Dit gaat een andere auto worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 januari 2019 13:54 • Print artikel

McLaren F1 kende een teleurstellend 2018. De Britse renstal hoopte met de Renault-motor weer terug te keren aan de top van het F1-veld. Het tegenovergestelde was waar en voormalig coureur Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne konden geen potten breken. Toch hoopt teamdirecteur Zak Brown dat McLaren dit jaar een sprong vooruit kan maken.

McLaren F1 Spa 2018

“We anticiperen op een goede auto”, zei Zak Brown tijden de Autosport International Show. “De ontwikkeling buiten het seizoen gaat volgens plan, maar uiteindelijk weet je niet wat de concurrentie doet, die is sterk en wordt steeds sterker. We hebben goede feedback nodig. Dit gaat een andere auto worden dan in 2018.”

“We willen dat ze zo hard mogelijk gaan racen in ieder geval. Natuurlijk rijden teamgenoten tegen elkaar, maar ze gaan goed met elkaar om. Het zijn twee goeie jongens en om verder te komen als team hebben we ze nodig om beide auto’s terug in de punten te brengen. Ze weten dat. Dat is het doel van het team. Alle mannen en vrouwen werken hard bij McLaren om er voor te zorgen dat we een betere auto bouwen dan in 2018. Omdat ik weet dat de jongens niet in de auto van vorig jaar willen rijden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS