Formule 1

Hamilton doet aan psychologische oorlogsvoering; Max Verstappen ook: "Iedere topcoureur zou..."

Uitgegeven door Bart • 4 december 2018 19:11 • Print artikel

Lewis Hamilton won dit jaar zijn vijfde wereldtitel en deelt de tweede plaats nu met Juan Manuel Fangio. Toch kan de titel niet volledig op het conto van de rijderskwaliteiten van de Brit gezet worden. Althans, dat vindt Max Verstappen. Volgens de 21-jarige Red Bull-coureur maakte vooral de Mercedes het verschil dit jaar. "Natuurlijk is Lewis een geweldige coureur, maar zijn auto was erg goed dit jaar", zegt Verstappen in Blick. "Vettel zou winnen met de auto van Lewis, Ricciardo had gewonnen in zijn auto en ik ook. Iedere topcoureur zou hebben gewonnen in de auto van Lewis Hamilton."

Hamilton Verstappen


Red Bull stapt komend jaar over naar Honda-motoren en het team gaat proberen het gat met Mercedes te dichten. Toch denkt Verstappen dat de nieuwe motorregels voor het seizoen 2021 zijn grootste kans op de wereldtitel geeft. "Dan ben ik 23 en dan heb ik nog steeds zes of zeven jaar om wereldtitels te winnen. Hopelijk ben ik dan een viervoudig wereldkampioen. Dat zou fantastisch zijn."

Adviseur Helmut Marko denkt dat de Red Bull-Honda combinatie in 2019 al voor de wereldtitel kan gaan, maar Verstappen is sceptisch. "Alleen met een magisch chassis."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS