Formule 1

Giedo van de Garde: "Je zag dat Max twee keer ging nadenken over inhaalacties en verdedigende acties"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 1 december 2018 17:36 • Print artikel

In Formule 1 Cafe bespreken Tom Coronel, Jack Plooij, Robert Doornbos en Giedo van de Garde het seizoen van Max Verstappen. De Nederlander kende een problematisch begin van het seizoen, maar wist vanaf de GP van Canada het roer om te gooien.

Formule 1 Max Verstappen

Volgens Van de Garde heeft Verstappen wel degelijk een mentale tik gehad: “In 2017 had hij regelmatig pech met de wagen en toen begon hij het nieuwe seizoen met een aantal fouten, bijvoorbeeld in China en Monaco. Monaco was echt een dieptepunt voor hem.” Verstappen was de snelste in de eerste twee vrije trainingen, maar crashte in de derde en kon zo niet meedoen aan de kwalificatie, waardoor hij het weekend uiteindelijk afsloot met een negende plaats.

Van de Garde denkt wel dat Verstappen veel geleerd heeft van zijn dieptepunten: “Hij was al opgelucht toen hij in Barcelona zijn eerste podiumplek haalde en dat liet hij ook weten. Je zag dat hij twee keer ging nadenken over inhaalacties en verdedigende manoeuvres, dat kon je zien in Singapore met Vettel. Hij is zoveel beter geworden vergeleken met het begin van het seizoen en ik denk dat hij klaar is om de strijd om het kampioenschap aan te gaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS