Formule 1

GERUCHT - Lance Stroll zou best wel eens de volgende teamgenoot van Hamilton kunnen zijn

Uitgegeven door Peter Vader • 3 augustus 2021 19:31 • Print artikel

In eerste instantie is het ongeloofwaardig, maar als je wat langer nadenkt dan zou het inderdaad best kunnen. Jacques Villeneuve heeft een radicale theorie geopperd over wie volgend jaar naast Lewis Hamilton bij Mercedes zou kunnen racen. Mercedes-teambaas Toto Wolff geeft openlijk toe dat het momenteel een race tussen twee renpaarden is, tussen de ervaren en zittende Valtteri Bottas en de jonge, getalenteerde coureur George Russell.

Lance Stroll F1 Aston Martin
Lance Stroll

Link met Mercedes
Wereldkampioen Villeneuve van 1997 kan zich op zijn minst voorstellen dat Bottas het team verlaat. Maar de van zijn opzienbarende uitspraken bekende Frans-Canadees, die tegenwoordig een F1-tv-expert is, vertelde aan Libero Quotidiano: "Ik denk dat Valtteri Bottas naar Aston Martin zou kunnen gaan, in de plaats van Lance Stroll, die dan naar Mercedes zou gaan. Het is de droom van Stroll senior om zijn zoon wereldkampioen te zien worden. En…, hij staat heel dicht bij Toto Wolff. En..., diezelfde Toto heeft een plek nodig voor Valtteri. En…, Lawrence Stroll is al een gewaardeerde klant bij Mercedes, zijn Aston Martin-productiesportwagens gaan vanaf 2023 voorzien worden van een Mercedes-AMG krachtbron. Bovendien zou zijn Formule 1-auto een soort kopietje zijn van de winnende Mercedes uit 2019. Dus een link van de familie Stroll met Mercedes is er eigenlijk al een tijdje en kan best nog een beetje verder worden ingevuld.

Max is favoriet
"Hamilton wil George Russell zeker niet als teamgenoot. Het is beter om iemand als Bottas te houden, die hem niet lastigvalt", voegde Villeneuve eraan toe. De favoriet van Villeneuve om het wereldkampioenschap 2021 te winnen, is echter niet de nieuwe kampioenschapsleider en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. "Ik zie dat Max in een zeer goede vorm, met Red Bull volledig op hem gericht en hij rijdt goddelijk", zei Villeneuve. "Of hij nu het kampioenschap wint of niet, het is het juiste jaar voor hem en hij is veel volwassener geworden. Hij vecht tegen een Mercedes die een crisis doormaakt, hij heeft een absolute zucht naar het gevecht en de zoektocht naar de kleine dingen die het verschil maken, zoals Red Bull dat zelf ook gewend is, aldus een bericht van grandpx.news.

Valtteri_Bottas_portrait_cockpit F1 Mercedes
Valtteri Bottas

Wie maakt de meeste indruk?
"Hetzelfde geldt voor Hamilton, die vorig jaar alleen met Bottas vocht en nu moet hij er alles aan doen om met Verstappen overeind te blijven", voegde Villeneuve eraan toe. Wie de jonge coureur is die het meest indruk maakt in 2021 op Villeneuve, aarzelt de 50-jarige niet om McLaren's Lando Norris te nomineren. "Hij heeft Ricciardo vernietigd", zei hij. "Hij is een andere 'vaderszoon' zoals Stroll, maar hij toont een indrukwekkende honger die ongebruikelijk is voor een coureur die niet zo hard heeft hoeven werken om daar te komen."

Villeneuve nog steeds ambitieus
Tot slot zei Villeneuve dat hij, hoewel hij geniet van zijn televisiewerk, liever een prominentere rol zou spelen in de Formule 1-paddock. "Ik bewonder Toto Wolff heel erg", gaf hij toe. “Ik bewonderde ook Flavio Briatore, die vergelijkbaar was. We hebben nog steeds mensen zoals Flavio nodig in de F1. Op een dag zou ik graag zijn wat Niki Lauda was voor Mercedes", zei Villeneuve. "Of wat Helmut Marko vandaag de dag doet voor Red Bull."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS