Formule 1

Geen Porsche of Lamborghini in de Formule 1; CEO Stefano Dominecali: "De investering om slechts deel te nemen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2018 11:35 • Print artikel

De Formule 1 krijgt in 2021 nieuwe regels. Lange tijd was er de hoop dat er nieuwe autofabrikanten naar de Formule 1 gingen komen. Een toekomst voor Porsche en Lamborghini lijkt er echter niet te zijn in de hoogste klasse in de autosport. Het lijkt er op dat de VAG Groep haar interesse in het kampioenschap laat varen.

Stefano Dominecali
Stefano Domenicali: "De investering is gewoonweg te hoog"

“Dat het tijd is voor een entree in de F1 is nu niet het goede moment”, aldus een bron vanuit VW tegen Auto Motor und Sport. Ondertussen sluit ook Stefano Domenicali, voormalig teambaas van Ferrari en tegenwoordig CEO van Lamborghini, een toetreden tot de Formule 1 ook uit.

“De investering om slechts deel te nemen, laat staan te winnen, is gewoonweg te hoog”, reageerde de Italiaan tegen Auto Bild. “Zolang als er sprake is van twee klassen in de Formule 1, is het voor ons geen gelijk speelveld. Als we instappen, moeten we sterk zijn en in staat zijn te kunnen winnen. De prioriteiten van Lamborghini zijn anders. Ferrari werd in het racen geboren, Lamborghini werd dat niet.” Eerder sprak FIA-president Jean Todt al uit dat hij geen nieuwe fabrikanten verwacht in 2021.

"Ik zei altijd dat het erg oneerlijk is tegenover de vier die reeds betrokken zijn, om te zeggen: ‘Oké, we willen nieuwe deelnemers aantrekken, dus laten we alles veranderen’”, reageerde de Fransman. “Maar wat betreft hen? Wat betreft alle investeringen die ze al jaren maken als we zeggen dat we de regels compleet gaan veranderen, omdat er misschien één of twee bij komen? Dat is één van de redenen dat we geen revolutie willen met al die motorenregels. Als we deze vier fabrikanten kunnen veiligstellen, dan is dat al een fantastische prestatie.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS