Formule 1

Formule 1 gaat mogelijk de regel voor het in de weg zitten van andere coureurs aanpassen

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juli 2018 10:29 • Print artikel

De Formule 1 gaat mogelijk de regels veranderen voor het in de weg rijden van andere coureurs tijdens de kwalificatie. Dat zegt FIA-steward en oud-coureur Derek Warwick. De Brit zat in het team dat Sebastian Vettel drie plekken straf op de grid gaf in Oostenrijk, omdat hij Carlos Sainz in de weg zat. Ondanks dat de Renault-coureur de Duitser niets verweet.Sebastian Vettel zei zelf al na het raceweekend dat deze straffen worden uitgedeeld, omdat de coureurs altijd maar klagen over een ander. Volgens Warwick moesten de stewards de Ferrari-coureur wel straffen voor het incident in de kwalificatie.

“Onze handen zijn gebonden”, zegt de voormalig F1-coureur tegen het Auto Motor und Sport. “De regels vereisen het. Andere coureurs lager op de grid zijn er al slachtoffer van geworden, dus je kunt niet hen wel straffen en de grote jongens niet.”

Warwick zegt echter dat de FIA de regel wil gaan aanpassen. “Misschien moet er 1 straf zijn voor als de actie gevaarlijk is of als het nadelig is voor de coureur als hij niet in de volgende sessie komt of plekken verliest”, aldus Warwick.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS