Formule 1

Flink balen van overheersing Mercedes, Ferrari en Red Bull: "Het frustreert me en het is saai"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2018 18:56 • Print artikel

Kevin Magnussen, derde in de klasse B-strijd van afgelopen seizoen 2018, zegt dat vechten om best-of-the-rest te zijn, een "beetje saai" is en hem niet "opwindt". De Haas F1-coureur eindigde als negende in het F1-kampioenschap van dit jaar, scoorde 56 punten en zijn beste resultaat was P5 dat hij in Bahrein en opnieuw in Oostenrijk wist te behalen. Dat bracht hem op de derde plaats in het best-of-the-rest kampioenschap, want Mercedes, Ferrari en Red Bull domineerden opnieuw het F1-podium.

Kevin Magnussen

"Het frustreert me", vertelde hij het Engelse Autosport. "Het is niet zo interessant om te vechten om de 'best-of-the-rest' te zijn. Het is niet iets dat me echt opwindt. Het is een beetje saai als er alleen maar zo over je gesproken wordt. Ik ben bijna vergeten hoe een podium eruit ziet, of een pole position of een overwinning in het kampioenschap, omdat het zo lang geleden is dat ik de kans heb gehad dit te realiseren. Dat is een beetje teleurstellend, maar het is zoals het is."

De Deen zal waarschijnlijk volgend seizoen meer van hetzelfde ervaren, aangezien de stagnerende veranderingen van de technische voorschriften betekenen dat het veld waarschijnlijk geen shake-up zal krijgen. "Ik weet niet of het me zorgen baart. Het is wat het is", zei Magnussen. "Ik zit tenminste in een goed team, dat net buiten de Top 3-teams scoort en we vechten voor het beste van de rest. Ik heb eerder in een team dat achteraan bungelt gereden en dat is absoluut geen pretje."

"Hier vecht je tenminste voor punten en vecht je eigenlijk met andere teams. Zelfs als je een dieptepunt hebt, vecht je niet tegen iemand die gewoon een beetje in rondte rijdt. Maar ik mis het gevoel van een race-overwinning, het vechten voor kampioenschappen en kampioenschappen winnen."Ik mis dat heel erg!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS