Formule 1

Fernando Alonso prijst het McLaren F1-team: “Normaal moet er iets met de top-drie teams gebeuren...”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 september 2018 21:32 • Print artikel

Fernando Alonso kende een goed weekend in Singapore. De Spaanse coureur van McLaren kwalificeerde zich nog buiten de top 10, maar na een sterke race en tactisch geklungel van andere teams, reed Alonso naar een keurige zevende plaats, zijn beste resultaat sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na afloop van de race stak hij zijn vreugde niet onder stoelen of banken.

Fernando Alonso

Alonso begon de race vanaf P11, wat betekende dat hij voor het begin van de race een vrije bandenkeuze had. Na de eerste ronde reed de Spanjaard al op P9 en kon hij het tempo van de op hypersofts gestarte Grosjean bijhouden. Door later te kunnen stoppen dan de coureurs voor hem, die uiteindelijk vast kwamen achter de Williams van Sirotkin, schoof Alonso door naar P7. Op de softs hield hij het tempo vast en het bracht hem zijn eerste punten sinds Hongarije.

Alonso verscheen met een brede glimlach voor de camera’s: “Ik ben heel erg blij met P7. Normaal moet er iets met de top-drie teams gebeuren voordat wij zo hoog kunnen eindigen, maar zij reden de race allemaal uit. De strategie was perfect en we nemen de nodige punten mee naar huis.”

Door de zevende plaats in Singapore is Alonso nog steeds in de race om direct achter de top-zes te eindigen. De Spanjaard staat met vijftig punten op de achtste plaats en de achterstand op nummer 7 Hülkenberg bedraagt ‘slechts’ drie punten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS