Formule 1

Fernando Alonso kan vanaf 2019-20 Formule E gaan rijden, maar kijkt ook naar zijn andere verplichtingen

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 november 2018 06:36 • Print artikel

Fernando Alonso ziet het rijden in de Formule E in het aankomende seizoen nog niet zitten, ondanks dat hij informele gesprekken gevoerd heeft met de organisatie van het kampioenschap. De coureur vertrekt uit de Formule 1 en heeft voor 2019 vooralsnog alleen zijn deelname aan het FIA World Endurance Championship bevestigd. Toch is het mogelijk dat de coureur vanaf 2019-20 in het elektrische kampioenschap rijdt, zo meldt de organisator Formule E Holdings Ltd., die nauwe banden onderhoudt met de Spaanse coureur.

Fernando Alonso Silverstone

“We hebben al een tijdje gesproken met Fernando op een vriendelijke en informele basis en hij is altijd erg duidelijk naar ons toe geweest”, zei een woordvoerder van de Formule E tegen e-racing365. “Hopelijk gaat hij een blik op ons kampioenschap werpen en waarderen hoeveel verschil coureurs kunnen maken in onze races en daarna overweegt hij of hij zich bij onze groep gaat voegen. Het is dan aan de teams om achter zo’n groot talent aan te gaan, maar hij gaat altijd welkom zijn in ons kampioenschap.”

De geruchten gaan dat Alonso zijn carričre na de F1 aan het uitstippelen is en daarbij schijnt de coureur, zo meldt de Amerikaanse website, zich niet zomaar in een avontuur te storten vanwege zijn WEC-verplichtingen voor Toyota. Daarom stapt hij niet onvoorbereid in de Formule E.

Het contract van Alonso met de Japanse autofabrikant loopt tot het einde van 2018-19 en eindigt na de 24 uur van Le Mans aankomende juni. Het contract dat de Spanjaard heeft is er één puur voor het racen en bevat geen promotionele activiteiten. Een soortgelijke deal in de Formule E met een ander merk, kan er voor zorgen dat de coureur beide programma’s kan tegelijkertijd kan rijden. Dit schijnt tot het einde van 2019 echter geen optie te zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS