Formule 1

Fernando Alonso geeft derde wereldtitel in de F1 prioriteit, maar: "Als Le Mans dit jaar gaat lukken, dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2018 06:05 • Print artikel

Fernando Alonso zegt dat het winnen van een derde wereldtitel Formule 1 zijn prioriteit heeft. De Spanjaard kwam na zijn tweede titel in 2006 alleen nog tot een vice-kampioenschap in 2010 en 2012. De afgelopen drie jaar bij McLaren-Honda kwam de coureur niet in de buurt van de titel, maar met een Renault-motor hoopt hij dat te kunnen omkeren in 2018.

Fernando Alonso


Deze maand rijdt de F1-coureur de 24 uur van Daytona. Dit als voorbereiding op een eventuele 24 uur van Le Mans om zijn droom van de Triple Crown te verwezenlijken. Deze bestaat uit het winnen van de GP van Monaco, de Indy 500 en de legendarische endurancerace op het Circuit de la Sarthe. "Natuurlijk richt ik me eerst op de Formule 1 en het doel is het winnen van een derde wereldtitel", zegt de in Oviedo woonachtige coureur tegen Speed Week. "Met de Renault-krachtbron moeten we in staat zijn om weer voorin mee te doen. Alhoewel, ik heb ook plannen voor een klassiek evenement dat de F1-kalender niet overlapt. Deze race is de eerste stap in enduranceracing en natuurlijk hoop ik dat ik het leuk vind, omdat Le Mans een ander doel van mij is. Als Le Mans dit jaar gaat lukken, is dat fantastisch. Hopelijk kan ik volgend jaar terug naar de Indy 500."

Toch denkt Alonso niet aan Nascar. "Deze auto’s zijn behoorlijk uniek qua rijstijl. Dat kun je alleen trainen door veel te rijden en ik heb niet zo veel vrije weekenden", zegt de McLaren-coureur. "Maar na de 24 uur hier weet ik zeker dat ik Nascar ga kijken, maar dat is het enige. Ik zal het op televisie bekijken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS